Usenet Explorer

Forums
It is currently Tue Jul 17, 2018 11:44 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Restore Database
PostPosted: Wed May 11, 2005 6:39 pm 

Joined: Thu Feb 27, 2003 7:19 pm
Posts: 57
How much success do you have with restoring the NewsPro database and having most of the data intact? When I do this my number of articles drop from the tens of thousands to a few dozen. Is this by design or am I doing something wrong?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 12, 2005 9:24 am 

Joined: Thu Feb 27, 2003 5:57 pm
Posts: 4370
if you invoke file menu->save database&restart it will restore that point, otherwise it will be the session starting point.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 20, 2005 7:27 pm 

Joined: Thu Feb 27, 2003 7:19 pm
Posts: 57
What do you mean by "session"?

NewsPro certainly does not restore itself to the state when I last started the program. I don't end up with an entirely empty database either which also seems odd. It just has a few dozen articles in various groups. Perhaps restore just restores the headers downloaded during the last session? (Not very useful if that's the case.)

I do find this an issue since my system recently automatically rebooted after a system update while running NewsPro overnight. The tens of thousands of headers previously saved in the database has been reduced to a mere dozen.

Is there any way to make the database a bit more robust so it can survive an abnormal exit from the software without losing 99% of the data?

--append--

I just read a post where the user says that database restore works fine for him. Just to be clear, I have NEVER had the database restore function restore even 1% of of my previous data. Is this working as you expect?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 22, 2005 1:23 pm 

Joined: Sun Mar 02, 2003 11:15 pm
Posts: 55
I presume you're not using the database backup function . . . that is the only way, methinks, to restore back to a session start.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 22, 2005 4:44 pm 

Joined: Thu Feb 27, 2003 7:19 pm
Posts: 57
Looking at the file menu I can see Optimize, Reset and Switch. I don't see any function labelled "Backup". Are you referring to the "Save and Restart" function? This seems a bit extreme if its the only backup option. Shouldn't NewsPro save a backup on exit at the very least?

In short I think that the NewsPro database should be made robust enough to survive an abnormal termination of the program without losing nearly all the data.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 22, 2005 7:48 pm 

Joined: Thu Feb 27, 2003 7:29 pm
Posts: 534
Properties->General->Database backup (checkbox on the far right).


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 24, 2005 11:18 am 

Joined: Thu Feb 27, 2003 7:19 pm
Posts: 57
Thanks for the pointer! I did find the checkbox and have turned it on. We'll see what difference it makes.

It sure was a hard to find option!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group